Bästa Gaming Tangentbord – Bäst I Test

Bästa Tangentbord För Gaming - Bäst I Test 2021

Att hitta det bästa gamingtangentbordet kan vara väldigt krångligt, det är dock ofta en avgörande faktor för att få den bästa spelupplevelsen. Men för att kunna välja rätt gamingtangentbord som passar just för dig så gäller det att veta vilka typer av tangentbord det finns att välja mellan, vad man ska tänka på och vad skillnaden är mellan dessa.

Många väljer idag  att spela snabba tävlingsinriktade spel och då gäller det att ha ett tangentbord som reagerar så snabbt som möjligt, på så sätt kan du öka dina chanser till att plocka hem fler vinster.

Men du kanske är en av dem som hellre spelar spel som inte är lika tävlingsinriktade eller kräver snabba reaktionstider, då kanske det är viktigare att ha ett tangentbord som känns bra när du klickar ner tangenterna eller tangentbord som är lite tystare så att du inte väcker sambon.

Men i slutändan handlar det mycket om personliga preferenser.

placeholder

Vår Topp 5 Bästa Gaming Tangentbord 2021

1.

Steelseries Arctis 7 2019 Edition -1

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

4.7/5

Betyg 4.7 av 5

2.

placeholder

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

3.

placeholder

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

4.

placeholder

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

5.

placeholder

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

Vad ska man tänka på när man köper ett Gamingtangentbord?

Det finns en uppsjö av olika gamingtangentbord, och för att minimera utbudet litegrann så behöver man fundera på vilken prisklass man kan tänka sig att ligga på. Man behöver även fundera över vad som är viktigt för just dig när det kommer till ett gamingtangentbord.

Det kan vara allt från prestanda och funktioner, till komfort eller utseende. 

De olika prisklasserna kan sträcka sig allt från 200 kronor till tretusen kronor och självklart finns det de som klarar sig med de lite billigare tangentborden, men vanligtvis tappar man både prestanda, funktioner och även design när man väljer ett tangentbord av den lägre prisklassen.

Är du en person som tycker om att spela mycket så är det att föredra att inte välja bland de billigare alternativen då detta kommer att försämra din spelupplevelse.

När du vet vilken prisklass som gäller för dig så är det bra att fundera på ifall man vill ha ett mekaniskt tangentbord eller inte, om det ska vara trådat eller trådlöst. Det kanske är så att utseendet är det viktigaste för dig, eller möjligtvis komforten.

Att fundera på storleken kan också vara en viktig del när du ska köpa ett gamingtangentbord det finns allt från stora till små tangentbord, har du ett litet skrivbord till exempel så kan det vara bra att ha ett mindre tangentbord. Men vill du ha fler knappar och fler funktioner brukar ett större tangentbord vara att föredra.

Mekaniskt tangentbord eller inte?

När det gäller just gamingtangentbord så brukar en avgörande faktor vara reaktionstiden från det att du trycker ner dina tangenter tills att det händer på skärmen, här pratar vi millisekunder, men vill man bli bäst i spel där reaktionstiden är avgörande så kan dessa millisekunder vara avgörandet mellan vinst och förlust.

Här finns det två stycken olika grundtyper av tangentbord, mekaniskt eller membrantangentbord. I dom allra flesta fallen så väljer gamers ett mekaniskt tangentbord då dessa har många fler fördelar för just spel.

Fördelen med mekaniska tangentbord är just det att dom har mekaniska brytare, detta ger en bättre känsla, en snabbare reaktionstid och en mycket bättre kvalité vilket förlänger livslängden på tangentbordet.

Det finns även olika typer av mekaniska brytare, en av det stora skillnaderna här är själva känslan när du trycker ner tangenterna, det kan till exempel kännas lite mer som ett klick vid varje nedtryckt tangent, eller så kan det vara ett mildare klick, vilket också bidrar till ett lite tystare tangentbord.

Vissa gamingtangentbord har även möjligheten att ställa in aktiveringslängder, vilket betyder att man kan välja hur långt ner man behöver trycka tangenten innan den reagerar.

Utseende

I dag har det allra flesta gamingtangentbord bakgrundsbelysta tangenter, vissa med en fast färg som till exempel röd eller blå, men en stor del av tangentborden är belysta med RGB färger. Det innebär att man kan själv välja hur tangentbordet ska lysa, vilka färger, eller om man vill att det ska lysa på något specifikt sätt efter de spelen man spelar. När du väljer ett RGB tangentbord så finns det runt 16 miljoner färger att välja på. 

Gamingtangentbord kan finnas i olika typer av material såsom plast eller aluminium, vanligtvis så är plasttangentborden lite billigare och aluminiumtangentbord i en lite högre prisklass. Det finns även vissa tangentbord som har en display som kan visa allt från statistik i spel till rörliga GIF bilder, dessa tangentbord tillhör vanligtvis den högre prisklassen.

Komfort

Komfort kan vara en viktig del när du ska välja ett gamingtangentbord. Som gamer händer det ju att man sitter vid datorn ett längre tag och då gäller det att ha ett så komfortabelt tangentbord som möjligt så att man minskar risken för problem med fingrar, händer, handleder eller axlar. Fundera på om det kan vara viktigt för dig att till exempel ha ett handledsstöd, eller möjligheten att justera vinklingsgraden på tangentbordet. 

Då det även finns större och mindre tangentbord så kan vissa av dessa variera i hur nära tangenterna sitter varandra. Är man van ett större tangentbord och sedan väljer att köpa ett mindre tangentbord, så kan det behövas en liten inlärningskurva för att snabbt kunna hitta till rätt tangenter igen vid stressade situationer. Detta gäller självklart om man går från ett mindre tangentbord till ett större också, men det är långt ifrån alla som märker av detta.

Trådat eller trådlöst?

När det kommer till tangentbord, speciellt gamingtangentbord så är det vanligtvis bäst att ha ett tangentbord som inte är trådlöst, då ett trådlöst tangentbord ibland kan försämra reaktionstiden mellan tangenttryck och dator. Men det finns även trådlösa gamingtangentbord som är bra om man verkligen vill slippa kablar överallt. Det är dock extra viktigt då att veta att det trådlösa gamingtangentbord man köper är ett bra funktionellt tangentbord, dessa brukar oftast tillhöra en lite högre prisklass.

Ett trådlöst tangentbord kan vara bättre när du använder till exempel en laptop att spela på eller sitter framför tvn men tänk även då på att tangentbordet har en batteritid så glöm inte att ladda detta.

Om du har ett trådlöst tangentbord som behöver laddas så görs detta vanligtvis via en USB-kabel som du helt enkelt kopplar in i ett USB-uttag på din dator. De trådlösa tangentborden har vanligtvis en medföljande bluetooth dongel, det är denna som gör att datorn och tangentbordet kan skapa en trådlös kontakt mellan varandra.

Kompatibilitet

I det allra flesta fall när du köper ett gamingtangentbord så finns det en tillhörande mjukvara som du bör installera. denna mjukvara är viktig för att få den bästa upplevelsen med ditt tangentbord. Det är här du ändrar hur du vill att ditt gamingtangentbord ska fungera vad som ska hända när du trycker på vissa knappar eller vilka färger du vill ska lysa.

Vissa tangentbord är även kompatibla med vissa spel vilket innebär att när du spelar dessa spel kan tangentbordet lysa en specifik färg när du är till exempel död eller levande, belysningen kan blinka om du behöver ladda om vapen eller liknande, allt detta ställs in i just mjukvaran som tillhör ditt gamingtangentbord.

Vår favoriter till bästa gaming Tangentbord

  1. Steelseries Arctis 7 2019 Edition
  2. fghfgh
  3. fghfgh
  4. fghfgh
  5. fghfgh

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det.
Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det.

Betygsätt gärna vår artikel

Snittbetyg 0 / 5. Antal Röster 0

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.