Bästa Gaming Headset

Bästa Gaming Headset 2021 - Bäst I Test

När man spelar så är det självklart en avgörande faktor att ha bra utrustning för att maximera spelupplevelsen. Oavsett om du spelar på en stationär eller bärbar PC eller på konsol så vill de flesta spelare alltid ha rätt utrustning för att kunna prestera bäst. Oftast är det tangentbord och mus som gå i första hand, men något kanske inte alla tänker på är att ett bra gaming headset ger en ännu bättre känsla än att exempelvis använda ett par öronsnäckor från telefonen eller TVn´s högtalare.  Att ha ett bra headset som ger dig rätt ljud när du spelar ökar både spelupplevelsen och ger dig en bättre känsla över var ljuden i spelet kommer ifrån. Eftersom många idag spelar med varandra online så är det också viktigt att kunna ha en klar kommunikation med sina medspelare, med ett bra gaming headset med en mikrofon får du det. Så ett headset för gaming uppfyller flera olika funktioner för dig som spelar på dator eller konsol. Den svåra fråga är för många, vilket headset ska jag välja? Det finns en hel uppsjö av olika headset från olika tillverkare i olika utföranden och prisklasser, just därför är det kanske inte alltid så lätt att veta vilket headset man ska ha. I den här artikeln kommer vi att testa och utse våra favoriter till bästa gaming headset 2021.

Gamer

Innehåll

Vår Topp 5 Bästa Gaming Headset 2021

1.

Steelseries Arctis 7 2019 Edition -1

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

4.7/5

Betyg 4.7 av 5

2.

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

3.

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

4.

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

5.

Produktnamn

5/5

Betyg 4.6 av 5

Vad ska man tänka på när man köper headset?

Det första du bör fundera över när du ska köpa ett nytt gaming headset är vilken prisnivå du kan tänka dig. Headset för gaming finns i många olika prisklasser så du bör alltid bestämma dig för hur mycket du vill betala först. När du vet ungefär hur mycket du vill betala så bör du överväga om du vill ha ett trådlöst headset eller ett med kabel. Se till att göra lite research och välj det med bäst ljudkvalitet i din prisklass och den typ av headset du väljer. Tänk även på att headsetet bör ha en bra mikrofon. Om du vill gå ytterligare ett steg längre så kan du ta en titt på headsetets design och stil. Försök hitta något som passar dig och din stil så att du blir nöjd med ditt köp även utseendemässigt.

Trådlöst eller Trådat Headset?

Nuförtiden är det vanligt med både trådlösa headset och headset med kabel när det gäller gaming. Det finns för- och nackdelar med båda. Den främsta och mest självklara fördelen med ett trådlöst headset är såklart att man kan röra sig mer fritt och ha på sig headsetet även om man måste ta en kort paus från spelet. Dock så måste ju ett trådlöst headset laddas med jämna mellanrum, vilket oftast görs med kabel. Om man inte kommer ihåg att ladda det regelbundet så kan det såklart bli ett störningsmoment att headsetet ständigt har slut ström. Vissa upplever också störningar i ljudet när det spelar med trådlösa gaming headset, främst på billigare modeller. När det gäller headset med kabel så behöver man inte tänka på att hålla lurarna laddade, men å andra sidan så har man inte heller samma rörelsefrihet. Många spelare väljer dock fortfarande att spela med trådade lurar eftersom man oftast inte rör på sig hursomhelst när man sitter och spelar.

Headset

Komfort och Utseende

Eftersom allas huvud och öron är formade olika så gäller det att hitta ett gaming headset som passar just dig och som du är bekväm med. Att ha ett headset som sitter oskönt och inte riktigt passar kommer bara att vara irriterande i längden. Som tur är så finns det en mängd olika typer och designer att välja på. De flesta headset idag kan även ställas in för att passa ditt huvud bättre, ofta är det storleken på huvudet som avgör hur headsetet sitter. Ett gott råd är dock att alltid prova headsetet innan du köper det om du har möjlighet, då undviker du att köpa ett headset som inte sitter skönt.

Headset med surroundljud

När det gäller headset för gaming med surroundljud så är det ett vida diskuterat ämne bland gamers. Många headset använder 7.1-ljud, vilket är något som kallas virtual sound men det skiljer sig en hel del från surround. Även om ett headset med 7.1-ljud kan låta riktigt bra så är det ganska stor skillnad motför äkta surround. Det finns gaming headset som har äkta surroundljud men de är ofta väldigt dyra och faktiskt inte speciellt vanliga. Det kan också vara bra att känna till att headset med surroundljud oftast bara är anpassade för PC. I vissa fall kan de vara kompatibla med konsol också om det finns en optisk utgång, som på Playstation exempelvis. Men för att dra en slutsats så kan man i regel säga att det oftast inte är värt det att skaffa ett gaming headset med äkta surround. Anledningen är att de är väldigt dyra, men också för att man klarar sig långt på ett vanligt headset med 7.1 ljud när man spelar.

Gamers

Mjukvara & Program

När du skaffar ett nytt gaming headset till din PC så får du ofta möjligheten att installera mjukvaran på din dator också, något som inte alla tänker på. När du installerar programmet för ditt headset på din dator så får du ofta en rad olika möjligheter och funktioner där du kan ställa in och finjustera ditt headset. Saker som oftast går att ställa in är eventuell belysning, ljudet såsom bas och diskant och i vissa fall finns det presets som gör att du kan välja mellan ett par olika ljudinställningar och köra på det som passar dig och ditt spel bäst. Dessa inställningar är till för att du ska kunna ge dig själv den bästa spelkänslan och den bästa upplevelsen rent ljudmässigt.

Gamingheadset VS Traditionella hörlurar

Det är självklart inget måste att ha ett headset som är anpassat för just gaming, man kan såklart koppla in sina vanliga hörlurar eller öronsnäckor till mobilen och spela med dem också, vilket fungerar bra för vissa. Ljudkvalitén är faktiskt inte alltid så stor som man kan tro då även vanliga hörlurar idag finns av bra kvalitet. Där det oftast brister är när det kommer till mikrofonen. Mikrofonen på vanliga telefonlurar eller andra lurar är oftast betydligt sämre än den som finns på ett gaming headset, om det finns någon mikrofon över huvud taget. Så om man spelar spel där kommunikation är viktigt så bör man nog överväga att skaffa ett riktigt gaming headset med en mikrofon istället för att kunna kommunicera klarare och bättre med sina medspelare.

Vanliga misstag när man köper gaming headset

Det absolut vanligaste misstaget man gör när man köper ett gaming headset är att man inte gjort någon research eller läst recensioner. Ett annat vanligt misstag är att man inte har kollat upp kvaliteten på headsetet, vilket kan resultera i att dina vänner tycker att din röst låter konstigt eller att du hörs dåligt. Var därför alltid noga med att göra en noggrann research innan du bestämmer dig för vilket gaming headset du tänker köpa.

Vår favoriter till bästa gaming headset

  1. Steelseries Arctis 7 2019 Edition
  2. fghfgh
  3. fghfgh
  4. fghfgh
  5. fghfgh

Steelseries Arctis 7 2019 Edition

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det.
Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det. Det här är ett bra headset för det är trådlöst och jag blir glad när jag använder det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *