Bästa Gaming Headset – Bäst I Test 2024 | OGTeknik

Artikeln innehåller annonslänkar för Kjell & Company,Computersalg, Webbhallen & Komplett

Bästa Gaming Headset 2024 - OGTeknik

När man sitter vid datorn så är det för oss en avgörande och självklar faktor att ha bra utrustning för att maximera spelupplevelsen. Oavsett om man spelar på en stationär- eller bärbar dator eller på en konsol så vill de flesta spelare alltid ha rätt utrustning för att kunna prestera bäst. Oftast är det tangentbord och mus som oftast går i första hand, men något kanske inte alla tänker på är att ett bra gaming headset ger en ännu bättre känsla än att exempelvis använda ett par öronsnäckor från telefonen eller TVn´s högtalare. 

 

Att ha ett bra headset som ger rätt ljud när man spelar ökar både spelupplevelsen och ger en bättre känsla över var ljuden i spelet kommer ifrån.Eftersom många idag spelar med varandra online så är det också viktigt att kunna ha en klar och tydlig kommunikation med sina medspelare, med ett par bra gaminghörlurar med en bra mikrofon så får man det.

 

Den svåra fråga är för många, vilket headset ska man välja? Det finns en hel uppsjö av olika headset från olika tillverkare i olika utföranden och prisklasser, just därför är det kanske inte alltid så lätt att veta vilket headset man ska ha. Därför har vi skapat den här artikeln med målsättning att hjälpa dig hitta ett bra headset för gaming. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topplista till bästa gaming headset 2024 där vi bland annat presenterar modeller från Steelseries, Razer och Logitech.

Gamer

Innehåll

Vår Topp 5 Bästa Gaming Hörlurar

Steelseries Arctis 9

1. Steelseries Arctis 9

4.9/5

Betyg 4.9 av 5

blackshark

2. Razer BlackShark V2 Pro

4.6/5

Betyg 4.6 av 5

3. Logitech PRO X Wireless Lightspeed

4.5/5

Betyg 4.5 av 5

hyperx

4. HyperX Cloud Alpha Pro

4.5/5

Betyg 4.5 av 5

epos

5. EPOS Sennheiser GSP 670

4.1/5

Betyg 4.1 av 5

Vad ska man tänka på för att hitta bästa gaming hörlurarna?

Det första som vi typer man bör fundera över när man ska köpa nya gaming hörlurar är vilken prisnivå och ambition man har. Headset för gaming finns i många olika prisklasser så vi rekommenderar att man alltid gör en budget så man vet vilken prisklass man ska lägga sig i.

 

Sedan tycker vi att man ska tänka ifall man är intresserad av ett trådlöst headset eller ett med kabel. Självklart är kommunikation en viktig del, speciellt om man spelar online, så därför tycker vi även att man ska kika på kvalitén på mikrofonen. Som en sista viktig aspekt så kan man även kika på design, självklart kan det även vara kul att gaming hörlurarna är snygga och stilrena.

Trådlöst eller Trådat Headset Gaming

Nuförtiden är det vanligt med både trådlösa headset och headset med kabel när det gäller gaming. Det finns för- och nackdelar med båda. Den främsta och mest självklara fördelen med ett trådlöst headset är såklart att man kan röra sig mer fritt och ha på sig headsetet även om man måste ta en kort paus från spelet. Dock så måste ett trådlöst headset laddas med jämna mellanrum, vilket oftast görs med kabel. Om man inte kommer ihåg att ladda det regelbundet så kan det såklart bli ett störningsmoment att enheten får slut ström.

 

Vissa upplever också störningar i ljudet när det spelar med trådlösa gaming headset, främst på billigare modeller. När det gäller headset med kabel så behöver man inte tänka på att hålla lurarna laddade, men och andra sidan så har man inte heller samma rörelsefrihet. Många spelare väljer dock fortfarande att spela med trådade lurar eftersom man oftast inte rör på sig hursomhelst när man sitter och spelar. För den bästa kvalitén och stabilitet så rekommenderar vi därför gaming headset med tråd över trådlösa enheter.

Headset 1

Komfort och Utseende i Gaminghörlurar

Eftersom allas huvud och öron är formade olika så gäller det att hitta gaminghörlurar som passar för varje enskild spelare. Tack och lov så är det flesta av dagens modeller tillverkade med bra justeringsmöjligheter vilket resulterar i att många av de modeller som säljs oftast sitter mycket bra både runt huvudet men som också har en bra förmåga att innesluta öronen.

Gaming headset med surroundljud

När det gäller headset för gaming med surroundljud så är det ett vida diskuterat ämne bland gamers. Många gaming headset använder 7.1-ljud, vilket är något som kallas virtual sound men det skiljer sig en hel del från surround. Även om ett headset med 7.1-ljud kan låta riktigt bra så är det ganska stor skillnad motför äkta surround. Det finns gaming headset som har äkta surroundljud men de är ofta väldigt dyra och faktiskt inte speciellt vanliga. Det kan också vara bra att känna till att headset med surroundljud oftast bara är anpassade för PC datorer.

 

I vissa fall kan de också vara kompatibla med konsol om det finns en optisk utgång, som på Playstation exempelvis. Men för att dra en slutsats så kan man i regel säga att det oftast inte är värt det att skaffa ett gaming headset med äkta surround. Anledningen är att de dels är väldigt dyra, men också för att man klarar sig långt på ett vanligt gaming headset med 7.1 ljud. Därför tycker inte vi att man ska leta ihjäl sig efter en modell med surround.

headset 2 1

Mjukvara & Program

När man införskaffar ett nytt gaming headset till sin dator så får man ofta möjligheten att även installera mjukvaran, något som inte alla tänker på. När man installerar programmet för sitt headset på datorn så får man ofta en rad olika möjligheter och funktioner där man kan ställa in och finjustera sitt headset.

 

Saker som oftast går att ställa in är eventuell belysning, ljudet såsom bas och diskant och i vissa fall finns det pre-sets som gör att man kan välja mellan ett par olika ljudinställningar och välja inställning beroende på spel. Dessa inställningar är till för att man ska kunna ge sig själv den bästa spelkänslan och den bästa upplevelsen rent ljudmässigt. Det här är något som vi verkligen uppskattar i ett headset för gaming och en vanlig funktion speciellt på exklusivare modeller.

Gamingheadset VS Traditionella hörlurar

Det är självklart inget måste att ha ett headset som är anpassat för just gaming, man kan såklart koppla in sina vanliga hörlurar eller öronsnäckor från mobilen och spela med dem också, vilket fungerar bra för vissa. Ljudkvalitén är faktiskt inte alltid så stor som man kan tro då även vanliga hörlurar idag finns i bra kvalitet.

 

Där det oftast brister är när det kommer till mikrofonen. Mikrofonen på vanliga telefonlurar eller andra lurar är oftast betydligt sämre än den som finns på ett gaming headset, om det finns någon mikrofon över huvud taget. Så om man spelar spel där kommunikation är viktigt så tycker vi att man bör överväga att skaffa ett riktigt gaming headset med en mikrofon istället för att kunna kommunicera klarare och bättre med sina medspelare.

headset 3 1

1. Steelseries Arctis 9 - Bästa Trådlösa Gaming Headset

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : Vill du hitta det bästa trådlösa gaming headset? Då kan vi tipsa om Steelseries Arctis 9. Vi menar på att steelseries är kända att producera bra headset för gaming och deras senaste Arctis 9 är inget undantag. Med sitt 42,4 GHz låg latens-ljud kombinerat med simultant bluetooth ljud så får vi en mycket bra prestanda och kvalité utan fördröjning vilket alltid är önskvärt i gaming.
 
Mikrofonen har en dubbelriktande ljuddämpade clear-cast vilket inte bara är certificerat av discord utan den här typen av mikrofon används även av däckspersonal på hangarfartyg vilket skvallrar lite om hög kvalité samtidigt som det både ger en förstklassig brusreducering men även en skarp röståtergivning.
 
Batteritiden ligger på 20 timmar för trådlös användning, öronkuddarna är utrustade med airweave-tyg kombinerat med ett huvudband i skidglasögontyp som bidrar till en god komfort men som även hjälper att hålla huvudet svalt. Bygeldesignen är konstruerad med hjälp av ett lättviktsstål så man ska kunna ha på sig hörlurarna under längre perioder utan att känna belastning emot huvudet.

 

2. Razer BlackShark V2 Pro

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Vi på OG Teknik tycker att Razer BlackShark V2 Pro är utan tvekan ett av de bästa spelheadseten. Att ens gaming headset ska vara trådlöst känns väldigt standard idag så därför valde vi att endast recensera Pro-versionen. Detta headset förenar verkligen spelaren med spelet. Designen är tight och kompakt men sitter perfekt på huvudet. Vi hade inga som helst problem att använda headsetet för långa spelsessioner.

 

Självklart är det inte bara det ingående ljudet som spelar stor roll utan även utgående ljudet via mikrofonen. Här har Razer lakt på extra krut för att verkligen leverera toppkvalité. Våra medspelare var enormt nöjda med hur bra micken på Razer BlackShark V2 Pro var.

Tack vare Razors egna mjukvara har du möjligheten att optimera ljudet på det sättet just du vill. Respektive spel har sina krav och nu har du möjligheten att justera detta själv. 

 

Den enda nackdelen vi hade med detta headsetet är att det tyvärr inte är optimalt för konsol då ingen mjukvara ännu finns tillgänlig. Om du är på jakt efter ett grymt gamingheadset du kommer använda på din dator så är detta helt klart ett av de bästa valen du kan göra.

3. Logitech PRO X Wireless Lightspeed

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Kommentar : Ett av de kanske mer omtalade trådlösa headseten på marknaden är Logitech Pro X. Det har fått enormt mycket bra kritik när det kommer att leverera kvalité genom trådlös teknik. Tyvärr för att nå denna typ av kvalité så kräver det oftast lite mer från plånboken. För priset av ett Logitech Pro X kommer du upp i samma nivåer som Steelseries Arctic där kvalitén tyvärr är en nivå högre.

 

Med detta sagt så är Logitech Pro X inget att fnysa åt. Detta headset levererar hög kvalité när det kommer till design. Du märker direkt att det är ett robust headset som inte går sönder i första taget. Tack vare memory foam-bandet du har ovanpå huvudet så blir det otroligt bekvämt vid korta såväl som längre sessioner. Designen är svart och väldigt snygg.

 

Den största nackdelen med detta headset är tyvärr micken. Om du är en person som ofta spelar med vänner eller andra spelare så kan du bli besviken. Det finns ingen anti-brusfunktion och jämför du med konkurrensen i samma prisklass så har dessa snäppet vassare mickar. Om du redan äger en extern mick eller funderar på att köpa så tycker vi absolut att Logitech Pro X är ett bra val.

4. HyperX Cloud Alpha Pro

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Kommentar : Är du på jakt efter ett riktigt prisvärt headset för den lite mindre plånboken så har du hittat rätt. HyperX Cloud Alpha Pro är budget varianten i vår topplista men detta headset ska verkligen inte underskattas. HyperX Cloud Alpha Pro är ett förstklassigt headset som sitter bekvämt efter flera timmar av intensiv användning. Headsetet har ett flertal väldigt praktiska funktioner. För att kompensera för att headsetet är trådbundet så har HyperX en väldigt lång AUX-sladd. Du kan alltså köra detta headset både i datorn, dina konsoler och telefoner.

 

Det finns ett väldigt smidigt volymhjul på sladden för att kunna höja och sänka volymen. En enkel knapp för att kunna aktivera och avaktivera mikrofonen.  Headsetet är väldigt bra kvalité, ramen är tillverkad av slitstarkt aluminium tillsammans med en flätad kabel. Komforten är inget man kan klaga på då pannbandet är gjort i bekvämt läder som har memory foam.

 

Öronskydden är tighta men bekväma för att minska störande ljud utifrån. Vi tycker utseendet och känslan från detta headset skriker kvalité och det är inte alls vad prislappen säger. Vi var väldigt nöjda med kvalitén på mikrofonen och även i våra tester så fick vi komplimanger av våra medspelare att mickljudet var väldigt klart i jämförelse med tidigare headset. HyperX Cloud Alpha Pro har en bra brusreducerande funktion för mikrofonen vilket gör det perfekt både i spel som i arbete. Letar du efter ett riktigt grymt trådbundet headset så tycker vi inte att du ska tveka utan slå till på denna pärla!

 

5. EPOS Sennheiser GSP 670

4.1/5

Betyg 4.1 / 5

Kommentar : Ljudet på dessa lurar är verkligen bra och det tycker vi absolut att man ska förvänta sig när det kommer till ett headset i denna prisklassen. Vi gillar hur hörlurarna känns runt öronen och på huvudet, komforten är alltså inget att klaga på. När det kommer till mikrofonen så har Sennheiser även här lagt mycket effort för att se till att även dina medspelare får njuta av Sennheisers höga kvalité. Av alla de headset vi testat så är denna micken en av de bästa.

 

Nu till det kanske inte lika positiva. Räckvidden på headsetet är under all kritik. Köper du detta headset bör du köpa till en förlägningssladd. En annan negativ aspekt som kanske inte direkt är avgörande är att det laddas med micro USB och inte USB-C. Vi alla vet om fenomenet av att försöka plugga in en USB kabel rättvänd. Utöver detta så är GSP 670 ett riktigt bra headset och vi rekommenderar er som letar efter ett high end headset att kolla in detta.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa gaminghörlurarna? Läs gärna fler av våra artiklar om datorer & komponenter

Vanliga frågor om Gaming hörlurar

Ljudkvalitén på vanliga hörlurar jämfört med gaming hörlurar är faktiskt inte så stor som många tror. Den största skillnaden ligger i mikrofonen där traditionella hörlurar ofta har sämre mikrofon eller helt avsaknad av mikrofon till skillnad från gaming headset där de flesta mikrofoner håller en mycket hög kvalité.

Det finns såklart för- och nackdelar med trådbundet respektive trådlösa gaming hörlurar. Trådbundet är generellt sätt bättre när det kommer till prestanda då responstiden och stabiliteten är bättre medans ett trådlöst gaming headset istället kan vara något mer praktiskt och man slipper kablar.

Priset varierar såklart med kvalité och funktioner men man får nog räkna med ett par hundralappar för billiga gaming headset medans mer exklusiva varianter kan gå på ett par tusenlappar.

Steelseries Arctis 7+ - Utgången modell

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar :
 

Det är inte bara snyggt utan sitter väldigt bra på huvudet. Vi har kunnat spela i flera timmar utan att behöva ta en paus från användandet. Tack vare Steelseries mjukvara kan du även justera LED-belysningen vid sidan på kåporna för att flasha lite extra för polarna. Mjukvaran möjliggör även att du kan optimera ljudet för just dina preferenser. Finns det något mer man kan önska sig från ett headset som redan kommer med fenomenalt surroundljud?

 

Med en batteritid på 24 timmar så har du mer än nog med tid på att spela klart innan nästa laddning. Till skillnad från många av Arctis 7’s konkurrens så får du även med en 3.5mm kabel ifall du skulle vilja köra trådbundet om batteriet mot all förmodan skulle ta slut. Med antibrus-funktion på mikrofonen behöver du inte oroa dig för att dina medspelare inte ska höra dig mitt i spelet. Har du ekonomin för att köpa detta headset tycker vi inte du ska tveka. Detta kommer bli det bästa köpet du kan göra när det kommer till gamingheadset.

 

Betygsätt gärna vår artikel

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster 22

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *