Bästa Gamingbord – Bäst I Test 2024 | OGTeknik

Artikeln innehåller annonslänkar för Webbhallen, Computersalg, Komplett, Cdon

Bästa Gamingbord 2024 - OGTeknik

Gillar du gaming? Spenderar du mycket tid framför datorn? Då rekommenderar vi dig att investera i ett bra och kraftfullt gamingbord. Att ha ett bra skrivbord för gaming kan bidra till att göra spelupplevelsen bättre men också för att göra det mer praktiskt och snyggt i rummet, speciellt om man har mycket annan gamingutrustning och vill utveckla sin gamingstation ytterligare. Men det finns flera olika modeller som skiljer sig åt både till utseende, storlek samt olika finesser och funktioner.

 

Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta de bästa gaming skrivbordet. Vi kommer inleda med att berätta om vad som kan vara bra att känna så att man köper rätt gamingbord. Längst ner kommer vi mer utförligt att presentera vår topp 4 lista till bästa gamingbordet 2024 där vi pratar om populära modeller som Arozzi Arena Gaming och Trust GXT 711 Dominus.

Vår Topp 4 Bästa Skrivbord Gaming

Arozzi Arena Gaming

1. Arozzi Arena Gaming

4.9/5

Betyg 4.9 av 5

Svive Cygnus Gaming Desk

2. Svive Cygnus Gaming Desk

4.5/5

Betyg 4.5 av 5

Fourze Gaming Skrivbord

3. Fourze Gaming Skrivbord

4.5/5

Betyg 4.5 av 5

Trust GXT 711 Dominus

4. Trust GXT 711 Dominus

4.5/5

Betyg 4.5 av 5

Vad är ett gaming skrivbord?

Ett gaming skrivbord är ett bord som är konstruerat och anpassat för gaming. De kan komma i olika storlekar, färger och funktioner med huvudsyfte att förbättra användarens spelupplevelse. Ett skrivbord anpassat för gaming är oftast något större till storleken i jämförelse med vanliga skrivbord. Detta eftersom att det ställs större krav på större yta och rörlighet, speciellt för datormusen och därför kan ett för litet traditionellt skrivbord bidra till en negativ spelupplevelse.

Datorer & Datakomponenter

Hur väljer man rätt gaming databord?

När man ska välja rätt gaming databord så kan det vara flera faktorer som är bra att känna till. Vi tycker också att det kan vara en mycket individuell fråga då ens egna förutsättningar spelar en stor roll. Det kan till exempel handla om hur stor yta i rummet man har att jobba med och hur designen i övriga rummet ska matcha med den modellen som man är ute efter.

 

Självklart vill man ju också köpa ett snyggt och stilrent gamingbord men smaken kan såklart skifta mycket beroende på användare och vad man själv tycker är ett snyggt gamingbord. Nedan har vi därför listat några bra saker som vi tycker att man sak tänka när man ska köpa rätt modell :

Storlek, Vikt och Konstruktion - Bordskiva

Vi rekommenderar att man först och främst redogör sina egna förutsättningar då bordet såklart måste få plats på ytan i rummet. Mät gärna en extra gång så att man vet att bordet kommer att få plats och passa bra i rummet.

 

När det gäller vikt så tycker nog många att det är en bra idé att ha ett bord som väger så lite som möjligt, speciellt om man vill kunna flytta runt skrivbordet. Däremot så kommer en tjock och kraftfull bordsskiva istället bidra till en bättre stabilitet i bordet. Att ha ett bra stabilt gamingbord bidrar till en bättre spelupplevelse, speciellt om man vill kunna koppla in en konsol som t.ex. PS eller Xbox.

 

Här vill vi tipsa om att inte köpa ett för billigt bord som är instabilt vilket kan resultera i att utrustningen kan skaka och förskjutas under tiden man spelar vilket inte är önskvärt. Därför rekommenderar vi användare att dubbelkolla tjockleken på bordsskivan men också kolla att benen har en stabil konstruktion.

 

Alla gamingbord kommer med en max viktkapacitet, risken kan finnas att billiga bord inte har den högsta maxvikten ifall man har mycket tung gamingutrustning, så vi rekommenderar att även kolla maxkapaciteten i bordet.

Gaming Skrivbord

Höj- och sänkbart gamingbord

Att kunna höja och sänka sitt skrivbord ser nog många som en överflödig lyx då dessa gamingbord ofta kommer i en högre prisklass. Men med det i åtanke så bidrar höj- och sänkbara gaming skrivbord till att att man får en bättre ergonomisk position och man kan exakt ställa in bordets position till hur man själv sitter. Ett bra riktmärke är att armbågarna ska vara i 90 graders vinkel från stolen i förhållande till bordet.

 

Nu kanske det inte är så vanligt att man står upp och spelar men det kan vara lägen där man behöver ta en paus från spelandet eller ifall man vill kombinera spel, studier eller jobb på datorn. Om man står upp i jämförelse med att sitta ned så bidrar det till ökad blodcirkulation men också att det blir mer skonsamt för axlar, rygg och nacke vilket bidrar till en bättre hållning.

Kabelhantering

Att ha en bra kabelhantering är en funktion som många önskar, det är aldrig kul eller speciellt snyggt när alla ens kablar ligger huller om buller i rummet. Då tillverkarna som producerar skrivbord för gaming vet att en gaming station ofta betyder mycket kablar så är dessa bord ofta utrustade med praktiska kabelkanaler eller kabelnät för att hålla ordning och reda på alla sladdar samtidigt som de inte heller ska behöva hänga ner från skrivbordet vilket bidrar till en snyggare gamingstation.

Övriga Funktioner & Finesser

En del gamingbord kan komma med praktiska funktioner och finesser som kan bidra till att förbättra användarens spelupplevelse. Ofta när man spelar så brukar man gärna vilja ha någon form av dryck till, där vi nog alla råkat ut för att spilla drycken över sin gamingutrustning och det är inte speciellt kul att behöva göra ett avbrott i sitt spelande för att torka upp sin spillda dryck. 

 

Därför kommer en del gaming skrivbord med en praktiskt dryckeshållare där man enkelt kan ställa sin energidryck, läsk eller liknande för att slippa det här jobbiga problemet.

En del gamingbord har även en hållare för att hänga upp sitt headset för att frigöra bordsyta.

 

Om man tänkt använda sitt gaming skrivbord till annat än att spela som t.ex. jobba eller studera så finns det även modeller som kommer med tillhörande lådor eller hyllor för att skapa en smart och praktiskt förvaring till övrig utrustning eller dokument.

 

Idag är mycket gamingutrustning smyckad med RGB- eller LED belysning för att förbättra speluppelvelsen ytterligare. Den här funktionen finns även på gamingbord med möjligheten att ändra och skräddarsy färgen beroende på önskemål och vad som kan matcha med sin övriga gaming utrustning.

 

Bästa Gamingbord

Sammanfattning - Bästa Gaming Skrivbord

De finns flera positiva egenskaper i ett gaming skrivbord till skillnad från vanliga skrivbord. Då storleken ofta är större så bidrar det till mer yta och rörelsefrihet som innebär att man framförallt kan röra musen mer vilket är önskvärt för att förbättra spelupplevelsen. Men de är också mycket praktiska då många modeller kommer med smart kabelhantering, dryckeshållare men även hållare för ens headset. Dessutom tycker vi att dessa skrivborden ofta är mycket snyggare och mer stilrena än de traditionella skrivborden.

 

När man ska köpa rätt gamingskrivbord så menar vi på att det är en individuell fråga och vad man själv prioriterar och tycker är snyggast. Men vi vill ändå rekommendera användare att först och främst mäta ytan där det tilltänkta bordet ska stå, samt att dubbelkolla max viktkapacitet i modellen så man vet att man har rätt förutsättningar för sin gamingstation.

 

Vi tipsar om att ta en extra kik på tjockleken på bordsskivan och hur robusta bordsbenen är för att få en hint om kvalité och stabilitet. Därefter tycker vi att man bör bestämma vilken budget man har och vilken prisklass man tänker sig för sitt köp. Självklart vill man hitta ett billigt gamingbord men är man då beredd att offra praktiska funktioner och finesser och vilket av det är man beredd att offra?

 

1. Arozzi Arena Gaming - Bästa Skrivbord Gaming

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : En stark rekommendation från vår sida och överst på vår topplista presenterar vi Arozzi Arena Gaming. Vi tycker att det här är ett mycket välgjort och kraftfullt gaming skrivbord som vi tycker passar för alla typer av användare. Det här är ett höj- och sänkbart skrivbord som enkelt låter användaren justera rätt höjd samtidigt som man också får möjligheten att stå upp vilket bidrar till en bättre blodcirkulation men också en bättre hållning. Nu är det kanske inte så vanligt att man står upp och spelar men det kan vara ett bra tips ifall man behöver jobba, studera eller göra annat med datorn.
 
Den svenska tillverkaren Arozzi har tagit fram ett komfortabelt och praktiskt gamingbord anpassat för alla typer av gamers. Arozzi har konstruerat en tyg musmatta som fästs över hela skrivbordsytan. Den här musmattan är 5 mm tjock och väger 3.2 kg vilket bidrar till att dels ge ett bra grepp för datormusen men också en god komfort och stabilitet för resten av sin utrustning. Mattan i sig är helt vatten resistans vilket stöter bort vätska ifall man råkar spilla sin dryck eller liknande. Dessutom är musmattan konstruerad för att tåla tvättmaskinen.
 
Den här modellen har en väl tilltagen bredd på 160 cm och ett djup på 82 cm vilket ger ett stort gamingbord där man kan få plats med flera skärmar och annan utrustning. Enligt produktbeskrivningen ska det här gamingbordet tåla 80 kg. Med tillhörande kabelhantering så är det lätt att dölja och organisera sina kablar. Arozzi Arena Gaming kan komma i flera olika färger beroende på smak och tycke. Vi tycker att det här är en mycket bra modell som passar alla typer av gamers som söker det bästa i ett skrivbord för gaming.

 

2. Svive Cygnus Gaming Desk

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Svive Cygnus Gaming Desk menar vi på är en välgjord modell som vi tycker är liknande vår vinnare överst men då denna modell kommer i en något mindre storlek och därav även ett billigare pris. Den här modellen kommer med en 2 mm heltäckande tygmusmatta vilket bidrar till en stor yta, framförallt för datormusen men som också bidrar till ett bra grepp för tangentbord, datorskärm och annan datorutrustning. Den här musmattan går smidigt att ta bort och fungerar för tvättning i tvättmaskinen.

 

Konstruktionen är gjort av metallben som bidrar till en bra stabilitet där maxkapaciteten ligger på hela 100 kg vilket är mycket högt för att vara ett gamingbord. Dessutom kommer bordsbenen med justerbara fötter för att dels kunna ställa in en optimal höjd men också jämnar ut om man har ojämnt golv. Måtten på bordet är 120 x 60 cm vilket är bra men något mindre än sina konkurrenter ovan, därför tror vi att den här modellen passar till användare som kanske inte har den största gaming utrustningen med max 2 skärmar.

 

Svive Cygnus Gaming Desk finns i flera olika färger på kantsömmen där modellen ovan är till exempel i vit modell. Det bidrar till att göra det här till ett minimalistiskt tangentbord som vi tror passar även för kontorsmiljö eller ifall man vill ha ett gamingbord som inte skriker så mycket i färgerna eller designen.

3. Fourze Gaming Skrivbord - FOURZE D1400-E

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Vi tycker att FOURZE D1400-E är ett robust och stabilt gaming skrivbord som kommer med många bra funktioner och finesser som passar för alla typer av gamers. Måtten på bordet ligger på 140 x 66 cm vilket vi tycker är en bra tilltagen yta. Den kommer med elektrisk höj- och sänkbar funktion från 73 – 124 cm vilket kan vara skönt om man börjar bli trött i ryggen.

 

Hela ytan består av en musmatta vilket gör spelandet praktiskt och man behöver inte oroa sig för att tangentbordet ska behöva glida runt. På baksidan finner vi smart inbyggd kabelhantering för att dölja synliga kablar och göra gamingstationen snyggare. Kort och gott kan vi sammanfatta detta bordet att det har det man söker i ett bra och kraftfull gamingbord med vad vi tycker är en läcker design.

4. Trust GXT 711 Dominus

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Vill du hitta ett billigt gaming skrivbord? Då vill vi tipsa om Trust GXT 711 Dominus. Det här skrivbordet kommer med mått på 116 x 76 cm vilket ger en modell som har plats för 2 skärmar, men vi tycker att man bör tänka efter om man har väldigt mycket gamingutrustning. Trust Dominus GXT 711 kommer med x-formade ben i starkt stål med en MDF-skrivbordplatta med en tjocklek på 1,8 cm. Benen går självklart att justera för att få rätt höjd men också bidra till att jämna till ojämnheter undertill.

 

GXT 711 har många bra praktiska funktioner som hållare för både headset och dryck samtidigt som det medföljer smidigt kabelhanteringssystem som bidrar till att hålla bordet och omgivningen snyggt. Bordet i sig har en kamouflerade svart design vilket vi menar på gör det här till ett bra bord även att ha på kontoret. Vi rekommenderar det här bordet till användare som vill hitta ett billigt gamingbord och som inte har behov av att ha jättemycket skrivbordsyta.

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa gamingbordet? Läs gärna fler av våra artiklar om datorer och komponenter

Vanliga frågor om skrivbord gaming

Ja, det finns allt från fasta till höj- och sänkbara modeller. En höj- och sänkbar modell har fördelen att man kan justera bordet så man får en bättre ergonomisk position.

Självklart finns det de! Dagens gamingbord har ofta någon form av kabelhantering för att dölja alla sina datorkablar. Det kan vara allt från praktiska kabelkanaler eller kabelnät.

Ja det finns hörnskrivbord för gaming, men de inte är lika vanliga.

Vår Topp 4 Lista Gamingbord Bäst I Test

Utgången. Deltaco Gaming Gamingbord

4.1/5

Betyg 4.1 / 5

Kommentar : Deltaco Gaming är enligt oss en billigt och prisvärt gamingbord som vi tror passar för användare som mest är på jakt efter en enklare modell i en minimalistisk design. Vi börjar med måtten på 116 x 75 cm vilket ger plats för ”lagom” mycket gamingutrustning men har man flera skärmar och vill ha datorn ovanpå skrivbordet så rekommenderar vi att man mäter en extra gång. Bordbenen är i metall vilket bidrar till en robust konstruktion där vikten på bordet är låga 19 kg vilket är mycket lågt i jämförelse med många andra modeller vilket gör det här till ett något lättare bord att flytta runt. Maxbelastningen på bordet i sig är 60 kg.

 

Tack vare sin rena design så tycker vi att de här bordet passar även att ha på kontoret. Däremot så saknar vi både mugghållare och smidig hantering av kablar men det är ungefär vad man får räkna med i den här prisklassen.

 

Utgången - Deltaco Gaming RGB Gamingbord

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Vi tycker att det här är ett mycket snyggt gamingbord som kommer med RGB belyst mönster som vi tycker bidrar till en bättre helhet vid sin gamingstation. Med den medföljande RF-fjärrkontrollen kan man styra LED-ljusen. Bordsskivan är tillverkad i härdat glas och har en tjocklek på 2.8 mm i en kraftfull konstruktion.
 
Måtten ligger på 140 x 75 cm i en bra tilltaget bygge med maxkapacitet på 80 kg vilket gör att man kommer kunna få plats med fler än en skärm och annan gamingutrustning. Deltago Gaming DT420 kommer med en praktisk dryckhållare och headsethållare vilket bidrar till en mer städat gamingbord. Självklart kommer den här modellen med ett kabelhanteringsnät för att ge bättre ordning på kablarna som i sin tur bidrar till att rummet blir snyggare med mindre synliga kablar och sladdar. Vi tycker att det här är ett bra och framförallt praktiskt gamingbord med en snygg design och belysning som vi rekommenderar till alla typer av användare.

Betygsätt gärna vår artikel

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster 23

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *