5 Anledningar till att du ska använda ett bra Gamingbord

Därför ska du köpa ett bra gamingbord

Om du spenderar någorlunda mycket tid med datorspelande så är du förmodligen väl medveten om vad ett bra gamingbord är och att de verkligen håller på att ta över marknaden. Tyvärr hör vi ofta många som säger att de är nöjda med att ha sitt enkla skrivbord för gaming. Vi vill i denna artikel övertyga er lite varför ni i varje fall ska överväga att kanske köpa er själva ett riktigt gamingbord istället för att behålla ert gamla skrivbord.

bra gamingbord

#1 Stil och design med t.ex. gamingbord med LED

Det kommer förmodligen inte som någon chock att människor ofta letar efter visuell stimuli. När du sitter vid en möbel flera timmar per dag så är det viktigt att man trivs och att det känns bra. Ett gaming bord är oftast väldigt stilrent och passar otroligt bra för dess ändamål. Vanliga skrivbord är oftast väldigt enkla och tråkiga. Du kan t.ex. ha ett gamingbord med LED som ger hela rummet ett lyft med ett riktigt fräckt ljus som du ofta kan justera efter smak och tycke.

#2 Justerbart gamingbord

När det kommer till vanliga skrivbord så är det inte så vanligt att de kommer med funktionaliteten av att kunna justera höjden på skrivbordet. Ni som läsare kanske funderar på varför detta faktiskt är viktigt. Vi alla människor är väldigt olika när det kommer till storlek och längd. Man kan argumentera att det räcker med att kunna höja eller sänka stolen men så enkelt är det tyvärr inte. Även om du har den bästa gamingstolen så hjälper det ej. Är du lång och har långa ben så kommer det inte att räcka med att enbart sänka din stor för att få plats. Detta är ett av argumenten till varför du vill skaffa dig ett justerbart gamingbord.

Det andra argumentet är att flera timmar sittande är inte bra för kroppen och oftast kan det leda till att man får ont i rygg, axlar och nacke. Att då och då under dagens gång kunna justera skrivbordet för att kunna arbeta/spela i en stående position gör underverk för kroppen.

#3 Komfort och ergonomi

För att tillägga till den tidigare punkten med höj- och sänkbart skrivbord så finns det även andra funktioner ett bra gamingbord kan underlätta när det kommer till komfort och ergonomi. Ofta så är formen mer mjuk. Dvs. skrivbordet har som en halvcirkelform där du sitter vilket gör att du kan komma närmare och få enklare tillgång till din datormus, tangentbord och gaming skärm. Det gör även att du får mycket mer utrymme för dina armar så att de kan vila och på så sett slipper du få t.ex. musarm.

En av de kanske bästa funktionerna alla bra gamingbord har är att själva ytan på bordet är gjort utav samma material du har på t.ex. en gaming musmatta. Du får en gigantisk musmatta istället och du behöver aldrig oroa dig över att du inte har tillräckligt med utrymme för musen.

#4 Utrymme

När det kommer till utrymme så är ett bra gamingbord optimerat för att få plats med allt en gamer behöver. Oftast så behövs inte miljoner förvaringsutrymmen för kontorsmaterial och dylikt. Dessa bord är skapade för spelande. Det finns även gamingbord som har L-formar ifall man vill få plats mer t.ex. lådor under skrivbordet. Det kan variera från gamingbord till gamingbord när det kommer med utrymme för lådor. Många av dem är väldigt sparsamma medan andra kan ha en hel del lådor. Det handlar mest om vad för setup du själv är ute efter.

Om du är en person som använder dig utav flera gamingskärmar så finns det gamingbord som kommer med stativ inbyggda så att du enkelt kan placera skärmen i stativet för att få ytterligare plats för resterande datorutrusning. Detta ger även ett mycket mer stilrent utséende för att återkomma till första punkten i denna artikel.

#5 Kvalité

Tillsist kommer vi till kvalitén. Tillskillnad från ett skrivbord från de sämre tillverkarna så är de flesta företagen som producerar och säljer bra gamingbord extremt mån om att deras produkter håller högsta kvalité. Eftersom de är specialiserade inom ämnen och har år av erfarenhet så är de väl medvetna om de problem som vanliga skrivbord kommer med.

Det är en väldigt konkurrenskraftig marknad så det gäller att kunna leverera produkter som håller måttet för dess köpare. Materialet är oftast av väldigt bra kvalité och du behöver inte oroa dig för att skrivbordet inte skulle kunna hålla för att ställa dator plus stora skärmar på det.

Slutord

Vi hoppas att denna artikel har fått er att i alla fall överväga tanken om att köpa er ett bra gamingbord. Vi själva var skeptiska i början men är otroligt nöjda efter att vi gjorde bytet.

Kolla gärna in vårt gamingbord test för att hitta det bästa enligt oss på OG Teknik.

Referenser

Betygsätt gärna vår artikel

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal Röster 8

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *