Bästa Smartwatch – Bäst I Test 2024 | OGTeknik

Artikeln innehåller annonslänkar för Kjell & Company, Computersalg, Komplett & Webhallen

Bästa Smartwatch 2023 - OGTeknik.se

Smartwatches eller smartklockor är något som idag blir allt vanligare då de är ett fenomenalt verktyg både för att hålla koll på träning men också för att förenkla vardagen. För utövare som tränar mycket och har en aktiv livsstil så kan en smartwatch vara en bra investering då den hjälper till att hålla reda på många olika saker som t.ex. puls och hur många kalorier som man bränt. Något som är bra att ha i åtanke när man ska köpa en smartwatch är hur mycket man är beredd att betala, vilka funktioner man gillar och behöver samt att välja en modell som är kompatibel med sin smartphone.

 

En smartwatch är ett bra hjälpmedel för att få en överblick i sin träning. Dock så finns det, förutom Apples eller Samsung smartwatches, en mängd andra klockor att välja på från flera märken som bland annat Fitbit och Garmin. Men inte nog med att smartklockor hjälper med träningen, det är också ett suveränt hjälpmedel i vardagen om man vill slippa att hålla på med telefonen hela tiden.

 

Men det kanske inte alltid är så enkelt att veta vilken smartklocka som passar bäst för just dig. Därför har vi skapat den här artikel där vi vill hjälpa dig att hitta den bästa smartklockan 2023. Vi kommer inleda med att berätta om olika smartklockor, vilka egenskaper och begrepp som kan vara viktiga att hålla koll på. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topp 5 lista till bästa smartwatch 2023 både för samsung och apple men också en bra smartwatch som passar för barn.

Bästa Apple Smartwatch 2023

1. Apple Watch Series 7 45 mm

4.9/5

Betyg 4.9 av 5

2. Apple Watch SE 40 mm GPS

4.7/5

Betyg 4.7 av 5

Bästa Samsung Smartwatch 2023

1. Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE

4.8/5

Betyg 4.8 av 5

2. Samsung Galaxy Watch4 44 mm

4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Bästa Träningsklockan

1. Garmin Fenix 7 Graphite

4.9/5

Betyg 4.9 av 5

2. Fitbit Versa 3 Smartklocka

4.6/5

Betyg 4.6 av 5

3. Fitbit Charge 5 Aktivitetsarmband

4.4/5

Betyg 4.4 av 5

Bästa Smartwatch Barn

1. Xplora 5 Play

4.7/5

Betyg 4.7 av 5

Hur väljer man rätt smartwatch?

Precis som med mycket annat så finns det en hel uppsjö av olika smartwatches och det är kanske inte alltid så enkelt att välja rätt. Något som man först och främst bör fundera över är vad man ska använda sin smartwatch till, då de har flera olika användningsområden. Ska man använda smartwatchen till träning, sömn eller bara för att ha extra koll på sin livsstil? Smartwatches kommer ofta i flera olika prisklasser och priset är ofta baserat på klockans funktioner men också kvalité.

Smartwatch för träning

För utövare som tränar hårt och lever en aktiv livsstil så tycker vi att en smartwatch är ett självklart val. Med en smartwatch så får man möjlighet att hålla kolla på sina träningsprestationer, mäta pulsen, se hur många kalorier man bränt och mycket mer. Många smartklockor loggar också sina prestationer och man kan sedan sammanställa resultat, till exempel i slutet av varje månad vilket gör att man får en bra överblick över sin träningssituation och progression. 

 

Det finns även flertalet appar som man kan använda sig av om man vill ha specifika träningsrutiner. Vi tycker att dessa appar lämpar sig särskilt bra för nybörjare inom träning som kanske inte har full koll på om sin träning verkligen är effektiv. Oavsett om man tränar på gym, joggar, tränar hemma eller bara promenerar för att hålla sig i form så är en smartwatch ett bra verktyg som kan bidra till en mer aktiv livsstil på flera olika sätt.

Bästa Smartwatch

Smartwatch för sömn och sömnrutiner

En smartwatch behöver inte uteslutande användas till träning, den kan även användas ifall man vill förbättra sina sömnrutiner och sova bra.

Det finns flertalet smartklockor som kan vara till stor hjälp ifall man har sömnproblem och har svårt att hitta en bra sömnrutin. Eftersom det finns flera olika stadier i vår sömncykel så kan en smartwatch hjälpa till genom att visa statistik över hur man sover genom dessa stadier. Eftersom smartklockor har inbyggda sensorer för att mäta pulsen så kan de visa hur länge man har befunnit dig i olika sömnstadier. På så sätt kan man få en överblick av hur man kan förbättra sin sömn och när man sover som bäst. Självklart så kan man såklart också ställa larm på nästan alla modeller.

LCD eller AMOLED display smartklocka

Om man kollar på skärmen på dagens smartklockor så är det mer eller mindre uteslutande LED eller AMOLED-display med färg som finns tillgängligt. Dessa typer av displayer ger starka och klara färger, vilket såklart är positivt för användare som ska använda klockan i olika ljusförhållanden.

 

Även om det är absolut vanligast med smartklockor som har LED och AMOLED display så finns det även vissa modeller som har svartvita skärmar, dessa är ett bättre alternativ ifall man vill att batteriet i smartklockan ska räcka längre. 

 

Vissa modeller erbjuder också, precis som mobiltelefoner, strömsparläge så att man enkelt kan justera hur mycket batteri som ska användas vid olika tillfällen. Även om detta kan hjälpa att spara ström så drar i regel en klocka med svartvit display mindre ström än en LED eller AMOLED display. Gällande priset så ligger klockor med AMOLED display högst i pris. Detta beror på att skärmen är av väldigt hög kvalitet och ger starka och klara färger i alla ljusförhållanden.

Smartklocka yoga

Vilka appar behöver man?

Något annat som är värt att tänka på när man gör sitt val av smartklocka är vad man har för syfte med klockan och vilka appar man vill komma åt. Ska man enbart ha sin smartklocka till träning? Eller vill man prioritera att ha den till musik och underhållning? Vissa klockor stöder inte alla typer av appar, därför är det viktigt att man ser till att just den smartklockan man vill köpa stöder appar som uppfyller syftet med klockan.

Om man enbart ska ha sin klocka till träning och motion så bör man se till att den har stöd för den typen av appar och om man vill kunna lyssna på musik med sin klocka så är det viktigt att den är kompatibel med appar som Spotify exempelvis. Tillverkarna av smartklockor erbjuder ofta appar som vanligtvis är gratis. Något som vi kan tipsa om är ifall du vill kolla närmare på appen innan du installerar den i klockan så kan man ladda ner den i mobilen först för att få en bättre överblick över appen.

Smartwatch med betalningsfunktion

Idag är det inte ovanligt att många betalar i butiker med sina mobiltelefoner, men det finns även smartwatches som har betalningsfunktioner inbyggda. Om man känner att det skulle vara bekvämt att kunna betala direkt med sin smartwatch i butiker så är detta ett alternativ som fungerar bra och smidigt. Men då gäller det såklart att se till att klockan har stöd för mobila betalningar, så det är värt att ta reda på innan du gör ditt köp av smartwatch om det är något som intresserar dig.

Att betala med klockan i butiker fungerar på samma sätt som när man betalar med mobilen, ett enkelt blipp med din smartwatch i kassan så är köpet klart. Om du är osäker på om ditt bankkort går att koppla till din smartwatch så kan du alltid kontakta din bank för mer information angående detta.

Vilken budget har du?

Priset på smartwatches varierar kraftigt och man kan hitta klockor för så lite som 1000 kr och ändå upp till 10.000 kr, om man ser till de dyraste modellerna. Men om man vill ha en relativt basic smartwatch så får man räkna med att betala cirka 1500 – 3000 kr och då får man en klocka som fungerar till det mesta i vardagen. 

 

Om man däremot är ute efter lyxigare premiummodeller så finns det alternativ som kostar uppemot 10.000 kr. De dyraste klockorna har ofta ett mer slipat utseende och ibland vissa lyxiga detaljer, men de är ofta både vatten- och dammtåliga samt att de har en skärm av väldigt hög kvalitet som OLED.

Träningsklocka mountainbike

Smartwatch med eller utan pekskärm

Det finns smartwatches både med pekskärm och med fysiska knappar. Idag är vi vana vid att nästan allting vi använder oss av i teknikväg styrs med våra fingrar som dras över skärmen. Men när det kommer till smartwatches så är det inte alltid en fördel med pekskärm. Om du exempelvis använder klockan utomhus under vintern så är det kanske inte alltid helt optimalt med en pekskärm eftersom fingrarna ofta är kalla och om man har handskar på sig så måste man oftast ta av dem.

 

En annan anledning till att inte alla väljer en smartwatch med pekskärm är för att skärmen kan vara något liten, en klass mindre än vad vi är vana vid på en mobiltelefon eller surfplatta. Som tur var så finns det ett relativt brett urval av klockor både med och utan pekskärm.

Var kan man köpa en smartwatch?

Det enklaste sättet att köpa en smartwatch är att göra det online. Fördelen med att göra köpet online är att man samtidigt kan läsa recensioner från de som redan köpt klockan och därmed få en liten överblick på det sättet.

Att handla online är såklart smidigt också och det finns oftast väldigt mycket information om produkten. Vi tycker att man framfröallt ska tänka på vad man har för syfte med smartwatchen, att den är kompatibel med andra enheter som man eventuellt skall använda den till och att prisnivån passari. Genom att ha detta i åtanke så ökar man chanserna för att göra ett lyckat köpa och samtidigt hitta den bästa smartklockan.

Smartklocka Barn

1. Apple Watch Series 7 45 mm - Bästa Apple Smartklocka

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : Vi tycker att Apple Watch Series 7 45 mm passar för dig som vill ha det allra bästa när det kommer till smartklockor från Apple. Series 7 har fått flera uppgraderingar bland annat har skärmytan blivit 20% större till skillnad från series 6 men den har dessutom fått en 50% tjockare frontkristall vilket gör klockan mycket mer hållbar. Vi menar på att den här smartklockan har allt när det kommer till träning, sömn men också andra funktioner för att göra din vardag enklare.
 
Apple Watch Series 7 ligger i framkant när det kommer till träningsklockor, den här modellen har multipla träningsfunktioner som passar för flera olika aktiviteter. Det är lätt att läsa av och få en bra överblick över både träning men också den allmänna hälsan. Självklart har klockan de grundläggande funktionerna som man kan förvänta sig i en smartklocka som kalorier, puls men tack vare sin inbyggda GPS så kan klockan även spåra rutten som du brukar ta. Apple Watch Series 7 har också en ny förbättrad EKG pulsmätare som ger information om träning- , promenad- och vilopuls. Klockan samlar in data och presenterar en god överblick över hjärtrytm där klockan dessutom varnar vid hög eller låg puls samt rubbningar i hjärtrytmen.
 
Med mindfulness appen så hjälper smartklockan med andningsövningar och andra övningar för avslappning, vilken också kan vara bra i en stressig vardag så att man får ett bra hjälpmedel till att koppla av. Den hjälper också med övervakning över sömnen och ger tips på att förbättra sina sömnvanor.
 
Klockan har användarvänliga funktioner för att förbättra och planera vardagen. Med maps-appen får man en lättläst kartposition som också presenterar exakt longitud, latitud, lutning och höjdrapporter i realtid. Tack vare siri röstassitent men också planeringsfunktioner så får man full koll på alla dagens möten eller aviseringar. Med Cellular kan man streama allt från musik till ljudböcker och poddar men ändå lämna mobilen hemma. Man kan givetvis också hantera sms, telefonsamtal och mejl när man inte har telefonen med sig.
 
Som med mycket ny teknik så är prestandan exceptionell på denna modell. Med sin supersnabba USB-C laddning så kan man ladda den här klockan från 0 – 80 % batteri på endast 45 minuter, det här är en 33% snabbare laddning än series 6. I övrigt har klockan en WR50-certifiering vilken innebär att denna smartklocka är vattentålig upp till 50 m men också en IPX6 dammbeständighet vilket betyder att klockan är dammtät.
 
Självklart är klockan synkad med apple pay för enklare och smidigare betalningar direkt i klockan. Det här tycker vi är en fenomenal smartklocka till din iphone som har alla möjliga tänkbara funktioner och finesser som man söker i en bra modell.
 
Spela video om Apple Watch Series 7 youtube

2. Apple Watch SE 40 mm GPS - Apple Smartklocka

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Vill du hitta en billigare apple smartklocka som passar till iphone? Då rekommenderar vi Apple Watch SE som tillhör en lägre priskategori vilket vi tror passar ifall man känner att man inte behöver ha det senaste och dyraste i Apples sortiment utan nöjer sig med en iphone kompatibel smartklocka som har de viktigaste och nödvändigaste funktionerna. Serien SE har en 2 gånger snabbare processor än sin föregångare Apple Series 3.
 
Den här klockan passar enligt oss utmärkt för träning med flera smarta funktioner som gör att man får en bra överblick över sitt träningspass. Klockan håller också koll på hjärtat så att man får varningar vid låg- och högpuls men reagerar också på oregelbunden rytm. Den passar utmärkt för alla möjliga sporter och träningspass, men med det sagt så ska den här modellen inte utsättas för dykning, vattenskidor eller andra vattenaktiviteter där klockan kan utsättas för ett högre vattentryck eller aktiviteter i höga vattenhastigheter. Däremot så har klockan en ISO-standard 22810:2010 vilket innebär att den passar för simning.
 
Med Apple Music kan man enkelt streama dina favoritlåtar direkt från handleden, Apple watch series 3 har även uppkoppling med Siri för ännu enklare och smidigare användning av klockan. Smartklockan är både kopplad till gps och med en barometisk höjdmätare så att man kan få en exakt position även i höjdled.
 
Apple Watch Series SE är till för att förenkla vardagen. Denna Apple GPS smartwatch har en stor retina OLED-skärm som gör det lätt att läsa meddelanden men också ringa och motta samtal. Som ett plus i kanten har klockan en inbyggd app som hjälper att träna andning men det går också givetvis bra att installera flera tredjeparts hälsoappar för att påminnelse om vardaglig rörelse men som också kan föreslå bättre sovtider och mönster.
 
Vi tycker att Apple Watch SE är helt enkelt en bra billig apple smartklocka som passar för dig som inte behöver alla lyxiga funktioner utan nöjer dig med det viktigaste.

 

1. Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE - Bästa Samsung Smartklocka

4.8/5

Betyg 4.8 / 5

Kommentar : Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE är en samsung smartklocka som vi tycker håller absolut högsta kvalité. Med sin väl tilltagna AMOLED-peksärm på hela 1,4 i en 450 x 450 pixlars upplösning så har samsung tagit fram en smartwatch med en av de bästa upplösningarna på marknaden. Samsung har applicerat Gorilla Glass DX+ på skärmen för att ge ett starkare skydd men också en bekvämare användning.
 
Samsung Galaxy Watch4 Classic LTE har en 5ATM-certifiering vilket innebär att den klarar vattentryck på ner emot 50 meters djup. Som med många andra av Samsungs toppenheter så kommer även denna smartklocka med IP68-certifiering vilket innebär att den har en fenomenal förmåga att stå emot dam, smuts, sand men också sänkas i 1,5 m vattendjup i 30 minuter.
 

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE kommer med flera funktioner som vi tycker gör det till en bra träningsklocka som man enkelt kan kopplas ihop med sin android telefon. Man kan bland annat få en rad olika träningsprogram, mätning av puls, igenkänning av träning men också vardagliga funktioner som sömnassistent och assistent till sin dagliga livsstil.

Den här smartklockan kommer med flera funktioner för att underlätta vardagen. Självklart går den att koppla mot spotify för att få sin favoritmusik men den har också stöd för google pay vilket gör att man kan betala direkt i klockan. Denna modell kommer också med en exceptionellt bra GPS för att få exakta positioner och tack vare eSIM-Stöd (LTE) så kan man kan vara uppkopplad även utan sin android telefon. Hårdvaran är av högsta kvalié med 1.5 GB RAM och hela 16 GB Internt Minne. 361 mAh-Batteri som kan laddas upp på endast 2 timmar.
 
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE är en exklusiv och påkostad smartklocka från Samsung. Vill du hitta det allra bästa när det kommer till samsung smartwatches så är det här en stark rekommendation från vår sida.
 

2. Samsung Galaxy Watch4 44 mm - Smartklocka Samsung

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : En billigare modell ur Samsung Galaxy Watch4 serien med 44mm på boetts storlek. Mjukvaran är densamma som modellen ovan där storleken på uret är mindre därav priset blir billigare. Det här är enligt oss en bra klocka för dig som vill ha åt alla fina funktioner i samsungs watch 4 serie men som kan gå med på ett mindre ur. Den här modellen har inte heller LTE funktionen utan istället en bluetooth uppkoppling vilket innebär att man måste ha mobilen i närheten för att koppla upp sig mot klockan.
 

Samsung Galaxy Watch4 44 mm har en 1,4 tums pekskärm i AMOLED vilket ger en mycket tydlig och snygg upplösning. Samsung har applicerat Gorilla Glass DX+ på skärmen för att ge ett starkare skydd men också en bekvämare användning. Samsung Galaxy Watch4 har en 5ATM-certifiering vilket innebär att den klarar vattentryck på ner emot 50 meters djup. Som med många andra av Samsungs toppenheter så kommer även denna smartklocka med IP68-certifiering vilket innebär att den har en fenomenal förmåga att stå emot dam, smuts, sand men också sänkas i 1,5 m vattendjup i 30 minuter.

 

Samsung Galaxy Watch4 44 mm kommer med flera funktioner som gör det till en bra träningsklocka som man enkelt kan koppla ihop med sin android telefon. Du kan bland annat få en rad olika träningsprogram, mätning av puls, igenkänning av träning men också vardagliga funktioner som sömnassistent och assistent till sin dagliga livsstil. Den här smartklockan kommer med flera funktioner för att underlättar vardagen. Självklart går den att koppla mot spotify för att få sin favoritmusik men den har också stöd för google pay vilket gör att man kan betala direkt i klockan. Hårdvaran är av högsta kvalié med 1.5 GB RAM och hela 16 GB Internt Minne. 361mAh-Batteri som kan laddas upp på endast 2 timmar.

 
Vi tycker att Samsung Galaxy Watch4 44 mm är en perfekt smartklocka för dig som vill ha en billigare samsung klocka och som klarar dig med en mindre storlek på uret men också utan LTE funktionen som nöjer dig med bluetooth uppkoppling.
 

1. Garmin Fenix 7 Graphite - Bästa Träningsklocka Smartwatch

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : Garmin Fenix 7 Graphite är den senaste modellen av Garmin Smartwatch och vi tycker att det här är en exklusiv smartklocka i absolut högsta kvalité för utövare som verkligen gillar att träna och vill ha en grym träningsklocka. Storleken på boet är hela 47 mm vilket ger en väl tilltagen träningsklocka med en display på 1,3″ i en 260 x 260 pixel upplösning. Batteritiden har också fått sig en rejäl uppgradering där batteritiden är hela 18 dagar i smartwatchläge, 57 timmar i gps läge och upp till 40 dagar i expedition gps-läge.
 
Garmin Fenix 7 Graphite kommer med förinstallerade appar för all möjlig träning och idrott. Bland annat trailrunning, löpning, cykling, vandring, rodd, surfing men också golf och simning. Den här träningsklockan besitter flera förstklassiga funktioner när det kommer till att övervaka hälsan. Med hjälp av klockans sensorer så hjälper den att spåra vardagliga hälsotrender. Med sin pulsteknik kan klockan mäta variationer i pulsen för att beräkna stressnivåer. Dessutom hjälper denna Garmin träningsklocka med vägledning i träningen, tar utövarens konditionsnivå i beakt för bearbeta rekommendationer i vardagen beroende på belastningen i träningen.
 
Som nämnts ovan så är denna smartwatch från Garmin helt enastående till när det kommer till olika sporter. Gillar du att åka skidor? Den här klockan har förprogrammerat SkiView-Kartor på över 2000 orter i hela världen så att man enkelt kan både se namn och svårighetsgrader i backen. Gillar du mountainbike? Med ClimbPro får man i realtid all information om sina aktuella men också kommande stigningar med lutning, distans och höjdökning. Om du gillar att golfa så fungerar den här smartklockan även bra att använda på golfbanan. Tack vare sin GPS uppkoppling kombinerat med sin databas på över 42 000 golfbanor så kan man använda Garmin Fenix 7 som en golfklocka. Vill du använda klockan till yoga eller lugn i vardagen? Garmin Fenix 7 Graphite ger en bra överblick över andning, när man sover eller mediterar och under yogapasset.
 
Garmin Fenix 7 har flera smarta funktioner som Garmin Pay vilket innebär att man kan betala i klockan. Lyssna på sin favoritmusik med Spotify där man kan ladda ner och parkoppla ett par trådlösa hörlurar så kan man enkelt lämna sin telefon hemma. Om man vill ändra enhetsinställningar i klockan så kan man enkelt göra det i sin telefon genom att ladda ner Garmin Connect appen. Garmin Fenix 7 Graphite är enligt oss helt enkelt en exklusiv träningsklocka som vi tror passar för dig som söker det allra bästa.
 
Spela video om Garmin Fenix 7 Graphite youtube

2. Fitbit Versa 3 Smartklocka - Smartklocka Träningsklocka

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Fitbit Versa 3 är en träningsklocka som vi tycker passar för utövare som vill ha en bra smartklocka avsedd för träning men utan att behöva hamna i den översta prisklassen med en massa överflödiga funktioner. Den här klockan har en inbyggd GPS som ger en bra överblick och mätning för att se sin hastighet men också avverkad sträcka utan att behöva ha telefonen till hands. Med hjälp av fitbit-appen kan man efteråt se via en karta vart man har varit. Det här är en mycket smart funktion så att man kan hålla koll på sin träning utan att behöva ha med sin telefon. 
 
Med sin PurePulse 2.0 teknologi så övervakar och analyserar klockan sin dagliga aktivitet så att man dels får en bra stegräknare, men också sträcka, aktiva minuter, kaloriförbrukning m.m. så att man får en bra överblick över sin vardag. Tack vare att Fitbit Versa 3 Smartklocka även är vattentålig till ner emot 50 m så kan man använda den här klockan även vid simning. Som med många andra träningsklockor så kommer även denna med sömnregistrering vilket mäter hur bra man har sovit, andning och tid i både djup- men också Rem-sömn.
 
I vardagen hjälper klockan med aviseringar om telefonsamtal, händelser i kalendern, sms och vanliga aviseringar som man får i telefonen som t.ex. facebook eller gmail. Med Fitbit pay kan man koppla sitt bankkort via appen för att sen betala med hjälp av klockan. Något som vi verkligen gillar med den här fitbit träningsklockan är batteriet. Batteritiden ligger på hela 6 dygn vilket är mycket bra för att vara i den här prisklassen och med endast 12 minuters laddning så ger det upp emot 1 dygns batteri.
 
Vi tycker att Fitbit Versa 3 Smartklocka är en mycket prisvärd modell som passar för dig som vill ha en lättare klocka med de viktigaste praktiska funktioner utan att behöva öppna hela plånboken. Versa 3 är helt enkelt en bra träningsklocka till en rimlig peng.
 
 
Spela video om Fitbit Versa 3 Smartklocka youtube

3. Fitbit Charge 5 Aktivitetsarmband - Smartwatch Träningsklocka

4.4/5

Betyg 4.4 / 5

Kommentar : Vill du hitta en billig träningsklocka med de viktigaste funktionerna? Då rekommenderar vi Fitbit Charge 5 aktivitetsarmband som en billig och prisvärd smartwatch som passar för utövare som gillar att träna mycket. Charge 5 kommer med i stort sätt alla funktioner som övriga träningsklockor från fitbit men med skillnaden att displayen i en mer slimmad variant.
 
Fitbit Charge 5 kommer med inbyggd GPS som gör att man kan hålla koll på allt från steg, sträckor, hastighet m.m. för att mäta och få statistik på sina äventyr. Tack vare sin gps koppling kan man sedan med hjälp av fitbit-appen se sin avverkade sträcka i telefonen. Klockan ger dig pulsmättning 24 timmar och dygnet samtidigt som den också registrerar kaloriförbränning. Tack vare pulsmätningen så kan den här modellen naturligtvis även registrera vilopuls, se trender för att få en överblick över sin träning och hälsa. Trots sitt lägre pris så är denna smartwatch från fitbit vattentålig ända ner till 50 m djup vilket gör klockan idealisk även för simträning.
 
Utöver det så kan man även koppla ihop klockan med sin telefon för att få aviseringar om samtal, meddelanden, kalendrar m.m. vilket gör så att man får full kontroll på sin vardag eller när man tränar. Med Fitbit Pay kan man koppla ihop sitt bankkort vilket gör att man kan göra betalningar direkt via klockan. Batteritiden är upp emot 7 dagar vilket gör att du inte behöver ladda din klocka speciellt ofta. Fitbit Charge 5 är helt enkelt ett billigt aktivitetsband som vi tror passar för dig som vill ha en slimmad modell med de enklaste funktionerna.
 
Spela video om Fitbit Charge 5 youtube

1. Xplora 5 Play - Smartklocka Barn

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Vill du hitta en bra smartklocka till ditt barn? Då rekommenderar vi Xplora 5 Play som en rolig och spännande smartwach som är anpassad och skräddarsydd för barn. Tack vare sin inbyggda GPS så kan man som förälder tryggt och säkert följa sitt barn. Som förälder kan man även skapa ”trygga zoner” med den tillhörande föräldrar-appen vilket meddelar när ditt barn lämnar eller går in i en ”trygg zon”.

Den här modellen kommer för installerat Sim-kort vilket gör att det går med hjälp av ett abbonemang att ringa- och ta emot -samtal med denna barn smartklocka. Ditt barn kan lagra upp emot 50 andra kontakter som man kan kommunicera med. Xplora 5 Play är anpassad för barn och är därför mycket lätthanterlig och användarvänlig. Xplora 5 Play kommer med en 2MP-kamera som kan ta bilder och lagra upp emot 1000 bilder.
 
Xplora vill att barn ska vara aktiva så därför har de utvecklat GOPLAY-app som ska kombinera rörelse och lek med underhållning. Bland annat genom den integrerade stegräknaren så har ditt barn möjlighet att tjäna ”xplora-mynt” genom #Goplay där de både kan vinna och handla spännande digitala priser. Det här är helt enkelt en rolig och enkel barn smartwatch som hjälper ditt barn i vardagen och med hjälp av GPS funktionen så ska du som förälder ha bättre koll på ditt barn.
 

Gillade du den här artikeln om att hitta bästa smartklockan? Läs gärna fler av våra artiklar om hemelektronik

Våra Favoriter Smartwatch Bäst I Test 2023

Betygsätt gärna vår artikel

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster 25

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *